Historie

Historie

In 1981 richt Antoon Schipper Technisch Service & Handelsburo Schipper op. De nadruk lag in het begin vooral op de reparatie van mechanische aandrijvingen. Het bedrijf werd gevestigd in de schuur van het woonhuis van de familie Schipper, aan de Oude Vriezenveenseweg in Almelo.

Met de groeiende voorraad ("als je oorlog wilt voeren, moet je materiaal hebben", aldus Antoon Schipper) kwam ook het verlangen naar een groter onderkomen. Schipper verhuisde in 1984 naar een bedrijfshal van 500 m2 aan de Hogeluchtsweg in Wierden. Vanuit dit nieuwe magazijn werd de focus verlegd van reparatie naar de distributie van onder andere aandrijvingen, lagers, pneumatiek en transportbanden.

Groei
De focus op verdere uitbreiding resulteerde in de opening van een voorraadhoudende vestiging in Hardenberg in 1993. Daarna volgde al gauw de opening van een filiaal in Enschede in 1997. Inmiddels heeft Schipper Techniek vier vestigingen in het oosten van het land. In 2007 opende Schipper namelijk ook een verkooppunt in Oldenzaal. 

Ondertussen keerde Schipper in die jaren terug naar de wortels, want de reparatie van en het onderhoud aan machines bood goede toekomstperspectieven in combinatie met de handelsactiviteiten. Dit leidde in 1998 tot de oprichting van een servicebedrijf dat voortaan naast Schipper Technisch Handelsburo zelfstandig gaat opereren onder de naam Schipper Technisch Serviceburo (STS).

Verhuizing
Door de uitbreiding met STS werd een groter onderkomen noodzakelijk. In 2000 werd het huidige, logistiek gunstig gelegen, pand aan het Bedrijvenpark Twente te Almelo betrokken. Vanuit dit huidige onderkomen levert Schipper een breed assortiment technische producten. Hier is ook een montageteam speciaal voor installatie, reparatie en onderhoud gehuisvest. 

Verder is Schipper sinds april 2002 actief op de Poolse markt. Vanuit de eigen vestiging in Poznan bedient Biuro Techniczno-Handlowe Schipolska zowel Poolse als vanuit het westen toegestroomde productiebedrijven.

In Juli 2013 is het jongste zusje aan de organisatie toegevoegd: Schipper Bron Techniek.